Sport

Lois Abbingh met Oranje op EK-koers; 19-18 zege in Hongarije

De Groningse Lois Abbingh heeft donderdagavond met het Nederlands handbalteam een belangrijke zege geboekt in het kader van de kwalificatie voor het komende Europees kampioenschap. In Gyor won Oranje met 19-18 van Hongarije. Het was een lastige avond voor de nummer drie van het laatste WK en had veel moeite om de nummer 15 van de wereld van zich af te schudden.


Leestijd: 1 minuut

Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken
Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken

Oranje gaat aan de leiding in Groep 7 met de volle winst uit drie wedstrijden. Hongarije heeft 4 uit 3. De andere twee landen in de poule zijn Wit-Rusland en Kosovo. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor het EK van komende zomer in Frankrijk. Komende zondag volgt om 16.00 uur in Eindhoven de return. Na een 11-10 achterstand bij rust ging het ook na de pauze moeizaam.

Een 17-15 achterstand moest weggewerkt worden. Abbingh speelde daarbij een belangrijke rol. Eerst benutte ze een strafworp om de achterstand te verkleinen en korte tijd later was een kiezelhard afstandsschot  goed voor de 18-17 voorsprong. Dat was de basis voor de benauwde zege. Het was voor Oranje weer het eerste optreden na het WK afgelopen december. Komende zondag kan Oranje bij een zege op de Hongaren het EK zo goed als veilig stellen.