Sport

Laatste reguliere thuiswedstrijd ook prooi voor jeugdig Donar; BAL Weert met 84-71 geklopt

Nog één wedstrijd in de reguliere competitie en dan hebben de spelers van Donar eindelijk een weekje vrij om zich voor te bereiden op de halve finale van de play-offs. De laatste thuiswedstrijd in de competitie won een Jeugdig Donar dinsdagavond met 84-71 van BAL Weert. Het verschil werd voor rust gemaakt. Halverwege stond het 46-31. Donar rondt de competitie zaterdagavond af met een uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. De play-offs beginnen op 8 mei.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

De Basketbal Academie Limburg was niet van plan om zich in het slotstuk van het seizoen naar een dikke nederlaag te laten spelen en slaagde daar min of meer in. Bij Donar ontbraken Bradford Burgess en Evan Bruinsma. De jeugd kreeg wederom de kans van coach Erik Braal. Rienk Mast had afgelopen weekend al van zich horen en was met 15 punten tegen Weert ook weer behoorlijk op dreef. Sjoerd Koopmans kreeg bijna twintig minuten speeltijd en noteerde 11 punten. Ook Tim Hoeve kwam binnen de lijnen. Tim Hoeve speelde ook, maar kwam niet tot scoren.

Voor toch weer ruim 3.000 toeschouwers zette de thuisploeg in het begin direct de toon. Een verre driepunter van Brandyn Curry zette de score in de zoemer op 26-16. Daar kwam nog een 20-15 kwartstand overheen tegen de nummer laatst van de Dutch Basketball League. Na de pauze was het allemaal een tikje minder, maar was het wel mooi om te zien dat de jeugdige talenten in de selectie van Donar zich aan het ontwikkelen zijn. Het was Jason Dourisseau die zich met 20 punten nog weer een keer tot topscorer kon laten kronen. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Donar 54 punten uit 31 wedstrijden en is niet meer te achterhalen door Den Bosch. De nummer twee heeft zes punten minder,