Sport

Komende zondag 12e Bommen Berendloop door Groningen – afstanden van 6 km tot en met de marathon

Vele hardlopers lopen zondag 30 augustus vanaf 12.30 uur 1K Kidsrun, de 6,4 km, de 10 km, de halve of hele marathon dwars door het natuurgebied De Onlanden en Groningen Zuid. De voorinschrijving voor dit evenement is inmiddels gesloten, maar het is nog mogelijk voor lopers om zich online in te schrijven of op de dag zelf.


Leestijd: 1 minuut

Komende zondag 12e Bommen Berendloop door Groningen – afstanden van 6 km tot en met de marathon
Komende zondag 12e Bommen Berendloop door Groningen – afstanden van 6 km tot en met de marathon

Onder de deelnemers vinden we maar liefst zestien topatleten van Team4Mijl, waaronder Frank Blikslager, Joris Kampen, Stefanie Bouma en Lynn van der Schaaf. Zij nemen deel aan de 10 km of 6,4 km. Het startschot voor de 1K Kidsrun en halve marathon wordt gegeven door Bart Zwiers, boswachter Natuurmonumenten, wat als goede doel verbonden is aan de Bommen Berendloop. De cheque-overhandiging aan Natuurmonumenten wordt gedaan door Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen. Meer informatie over de Bommen Berendloop is te vinden via www.bommenberendloop.nl

Inschrijven is nog mogelijk

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Na-inschrijven is nog mogelijk tot zondag 7 juni 10.00 uur via www.bommenberendloop.nl. Het systeem hiervoor is dit jaar volledig vernieuwd. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het online formulier, de geprinte bevestiging met QR-code meenemen naar de Atletiekbaan van Groningen (Mulock Houwerlaan 25) en meteen na betaling het startnummer krijgen. Het is ook mogelijk het formulier ter plaatse in te vullen. Ophalen van startpakketten en na-inschrijven kan zondag vanaf 11.30 uur. Het eerste startschot wordt om 12.30 uur gegeven.

Natuurmonumenten – het goede doel

De Bommen Berendloop heeft een goed doel aan zich verbonden. Met routes dwars door natuurgebied De Onlanden, kan niemand om Natuurmonumenten heen. Vandaar dat de organisatie dit goede doel heeft uitgekozen. Natuurmonumenten is een vereniging die zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doet de vereniging door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. Bij inschrijving voor de Bommen Berendloop kunnen deelnemers aangeven of ze een eenmalige donatie willen doen voor Natuurmonumenten. De donaties komen dit jaar ten goede aan zaadmengsels voor de Onlanderij.