Sport

Just Dronkers traint mee met Nederlands team; Auke van de Kamp eerste reserve

Libero Just Dronkers van Abiant Lycurgus is maandag begonnen met de training bij het nationaal team. Auke van de Kamp is eerste reserve. Sander Scheper en Sam Gortzak zijn afgevallen. Dronkers kan zich de komende dagen bewijzen in een poging de komende weken bij de selectie van bondscoach Guido Vermeulen te mogen blijven. Alle vier de spelers van de kersverse landskampioen stonden op de zogenaamde longlist.


Leestijd: 1 minuut

Just Dronkers traint mee met Nederlands team; Auke van de Kamp eerste reserve
Just Dronkers traint mee met Nederlands team; Auke van de Kamp eerste reserve

De libero verwacht niet de uiteindelijke selectie voor de World League te halen: "Ik heb twee goede spelers voor me zitten en heb geen illusie dat ik erbij zit, maar ga natuurlijk wel mijn uiterste best doen. Ik ben hier om beter te worden." De twee spelers waar Dronkers op doelt zijn de in België spelende Gijs Jorna van Noliko Maaseik en Dirk Sparidans, die bij Volley Lindemans Asse-Lennik speelt. Jorna sluit overigens op een later moment aan.

Het Nederlands mannenteam speelt deze zomer eerst van 17 juni t/m uiterlijk 10 juli de World League. Op sportcentrum Papendal wordt twee keer per dag getraind in een ritme van drie dagen trainen en één dag vrij. Het is voor Dronkers niet lastig om na een bijzondere week de knop weer om te zetten: "Het was natuurlijk een leuke week. We hebben veel gefeest, maar dat mocht ook wel denk ik. Ik voel het wel na de eerste dag, maar ik heb door mijn blessure (schouderblessure in de tweede halve finale tegen Draisma Dynamo) natuurlijk ook al anderhalve week niks gedaan en de trainingen zijn hier intensief."

Dronkers kende een sterk en constant seizoen waardoor zijn uitverkiezing niet helemaal als een verrassing gezien kan worden.