Sport

Jur Vrieling en Glasgow nog altijd in topvorm; wereldbekerzege in Helsinki

Springruiter Jur Vrieling blijft met zijn paard VDL Glasgow van het Merelsnest uitstekend presteren. Zondag won de Holwierder de wereldbekerwedstrijd in Helsinki. Vrieling mocht als laatste van start in de barrage en wist welke tijd hij neer moest zetten. Hij profiteerde optimaal van deze positie en was anderhalve seconde sneller dan nummer twee Henrik van Eckermann.


Leestijd: 1 minuut

Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven
Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven

Eind september speelde Vrieling ook een belangrijke rol bij het winnen van de Nations Cup net het Nederlands team. Glasgow liet toen twee keer alle balken liggen. Drie weken later glanst het duo nog altijd. In Helsinki snelde Vrieling over de hindernissen. Hij nam risico's met een korte wending halverwege de barrage. Het belangrijkste was dat Vrieling voortdurend de hindernissen aanviel, waardoor het tweetal uiteindelijk de acht anderen in de barrage de baas was. Hetgeen hem de hoofdprijs van 42.000 euro opleverde.

Vrieling had na het succes in Barcelona bij de bondscoach Rob Ehrens aangedrongen om zo snel mogelijk een aantal wereldbekerwedstrijden te kunnen rijden. Dat lukte vorig weekend nog niet in Olso. Binnenpistes zijn kleiner dan buiten. Daar moest Glasgow aan wennen gaf Vrieling na afloop van zijn zege aan, maar dat was in Helsinki al het geval. Met de prestaties van de laatste weken is Vrieling hard op weg om samen met Harrie Smolders weer bij de toonaangevende combinaties van Nederland te gaan horen.