Sport

Juninho Bacuna in voorselectie Jong Oranje; eerste keer voor middenvelder FC Groningen

FC Groningen middenvelder Juninho Bacuna is door bondscoach Ard Langerer opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatie wedstrijden tegen Engeland en Schotland begin september. Het is de eerste keer dat Bacuna in de voorselectie is opgenomen.


Leestijd: 1 minuut

Bacuna op weg naar Premier League; FC Groningen-speler tekent bij Huddersfield Town
Bacuna op weg naar Premier League; FC Groningen-speler tekent bij Huddersfield Town

De op 7 augustus 20 jaar geworden speler debuteerde op 5 februari 2015 in het eerste elftal. Bacuna kwam toen in de 79e minuut binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De druistige middenvelder was eerder ook in beeld voor Oranje onder 19. Zijn oudere broer Leandro werd ooit ook voor Jong Oranje geselecteerd. De jongere Bacuna is één van de zes debutanten in de voorselectie van 27 spelers. Hiervan gaan uiteindelijk nog een aantal afvallen.

Bondscoach Langerer heeft als doel om Europees Kampioen te worden. In de route hier naartoe is Engeland op 1 september de eerste horde in Doetinchem. Op 5 september volgt een uitduel met Schotland. Andorra, Letland en Oekraïne zijn de andere tegenstanders in Groep 4. De nummer één plaatst zich rechtstreeks, de vier beste nummers twee spelen play-offs om plaatsing voor het EK alsnog te realiseren.