Sport

Jubileumeditie NCK nog nooit zo sterk bezet; winnaar Parijs-Roubaix Niki Terpstra en nationaal kampioen Sebastiaan Langeveld van de partij

Komende zaterdag 27 september tekent de NWV Groningen voor de tiende keer  voor het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) van de KNWU.  Het wordt een bijzondere jubileumeditie . Want met een deelname van 191 teams en maar liefst 916 renners, is er een fikse stijging (zesprocent) van het aantal ingeschreven ploegen te signaleren. Maar niet alleen kwantitatief ook kwalitatief heeft de organisatie niets te klagen over de 2014-editie van het NCK.


Leestijd: 1 minuut

De organisatie mag namelijk maar liefst twaalf profs aan het vertrek verwachten, die deze kans aangrijpen om één dag in het jaar in het shirt van hun eigen vereniging aan te treden.  Daaronder zijn Nederlands kampioen Sebastian Langeveld en ook Niki Terpstra, de winnaar van Parijs-Roubaix. Verder zijn Martijn Keizer, Ramon Sinkeldam, Jens Mouris, Dennis van Winden, Pim Ligthart, Tom Stamsnijder, Koen de Kort, Daan Oliver, Bert-Jan Lindeman en Dylan van Baarle van de partij. Het parcours is ongewijzigd, wel is met camping Lauwersoog een nieuwe startlocatie gevonden met meer ambiance voor sporters en toeschouwers. Ook dit jaar doen er jeugdploegen mee, 34 in totaal. Bij de C-categorie (vrouwen) zijn er 34 inschrijvingen, bij de B-categorie (junioren/nieuwelingen) 47 in de Categorie (profs, beloften en amateurs) 76.

Deze tiende noordelijke editie is direct ook de (voorlopig) laatste keer dat de provincie Groningen gastheer is van het evenement, komend jaar zal Dronten het NCK  ontvangen. Een prima initiatief volgens Thijs Rondhuis. “We begrijpen de wens van de KNWU om na tien jaar provincie Groningen het NCK nu eens centraler in het land te organiseren. De NWVG heeft van het NCK de afgelopen tien jaren weer een echt verenigingsevenement gemaakt, we hebben het meest veilige parcours wat denkbaar is in Nederland. De KNWU is met de IJsselstreek in gesprek om het NCK de komende drie jaren in Dronten te organiseren. De NWVG heeft zich kandidaat gesteld om in 2018, 2019 en 2020 weer dit kampioenschap te organiseren. Start en finish zijn in Lauwersoog op de Strandweg voor camping Lauwersoog en Restaurant het Booze Wijf.