Jong FC Groningen verliest oefenduel in Breda; Jong NAC met 2-1 te sterk

Vanwege het niet hebben van competitieverplichtingen oefende Jong FC Groningen in Brabant tegen Jong NAC en verloor met 2-1. Na een 1-0 voorsprong aan het begin van de tweede helft werd de stand in de slotfase omgedraaid door de thuisploeg. Een aantal poules van de Beloftencompetitie bestaat uit een oneven aantal ploegen. Op de momenten dat elftallen geen competitieverplichtingen hebben oefenen ze tegen elkaar. Dit is door de KNVB zo geregeld.

Het was de return van 11 augustus toen Jong FC Groningen eenvoudig met 5-0 had gewonnen. Op Sportpark Heksenwiel was Género Zeefuik de enige speler uit de A-selectie die meespeelde. In de eerste helft was de ploeg van trainer Casper Goedkoop veel beter, maar verzuimde te scoren. Direct na rust was het wel raak toen Hristijan Denkovski, deze speler uit Macedonië is sinds begin september bij FC Groningen, de score opende op aangeven van Zeefuik.

Daarna werd het spel van de gasten slordiger, waar Jong NAC van kon profiteren. In het laatste kwartier was aanvaller Mats Seuntjes twee keer succesvol, waarvan de laatste twee minuten voor tijd. Jong FC Groningen speelt komende maandag weer voor de competitie. Vanwege de samenwerking met Cambuur, wordt de thuiswedstrijd tegen Jong NEC/FC Oss in Leeuwarden gespeeld.