Jong FC Groningen onderuit in Almere; Jong Almere City met 3-0 te sterk

Jong FC Groningen heeft zichzelf maandagavond een slechte dienst bezorgd door de uitwedstrijd tegen Jong Almere City met 3-0 te verliezen. Halverwege stond de ploeg van trainer Casper Goedkoop al met 1-0 achter. Bij winst had Jong FC Groningen zich al bijna kunnen plaatsen voor de kampioenspoule, maar zag nu Almere City voorbij komen. De Almeerders hebben nu 11 punten uit 7 wedstrijden en staan tweede. Jong FC Groningen heeft 9 punten uit 6 duels en nog twee wedstrijden te gaan. Jong sc Heerenveen staat bovenaan in de Beloftencompetitie Divisie B met 13 uit 7.

Jong FC Groningen speelt op maandag 3 november thuis tegen Jong PEC Zwolle en sluit op dinsdag 25 november poule 2 af met een duel in en tegen Heerenveen, Vermoedelijk moeten beide wedstrijden gewonnen worden om de kampioenspoule te bereiken. In Almere speelde Mimoun Mahi, die zondag tegen Excelsior zijn thuisdebuut in het eerste elftal maakte, de eerste helft mee en hij zag dat de thuisploeg binnen tien minuten al op voorsprong kwam. Jong Almere City profiteerde van een slecht functionerende buitenspelval. Dat was ook de ruststand. In de 53e minuut viel de 2-0 en bleken de gasten niet meer in staat om er nog iets van te maken. Er werd te weinig als team gespeeld. Tot overmaat van ramp kreeg Burak Saban een paar minuten voor tijd ook nog direct rood, waarna in de slotminuut de eindstand op 3-0 bepaald werd.