Jong FC Groningen klopt Jong sc Heerenveen; derby met 2-1 gewonnen

In de Beloftencompetitie heeft Jong FC Groningen maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong sc Heerenveen met 2-1 gewonnen. Deze stand was halverwege al bereikt. Roland Baas en Dino Islamovic maakten de doelpunten voor de thuisploeg. De FC staat nu derde in poule 2, achter Heerenveen dat een beter doelsaldo heeft. De nummers één en twee van de competitie gaan na de winterstop door naar de kampioenspoule.

Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Casper Goedkoop op voorsprong dankzij een rake kopbal van Baas. Dezelfde Baas speelde tien minuten later op sportpark Corpus den Hoorn weer een belangrijke rol, maar nu minder positief. De verdediger maakte hands in het strafschopgebied. Thomas Dalgaard schoot raak vanaf elf meter. Vier minuten voor rust viel de beslissing. Een vlotte aanval kwam uiteindelijk via Henk Bos voor de voeten van Islamovic en de aanvaller schoof de 2-1 binnen. Na rust kregen beide ploegen nog kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer. De volgende competitiewedstrijd is pas over drie weken. Jong NEC/Oss is dan in Leeuwarden de tegenstander. Dit omdat ook Beloften van Cambuur bij FC Groningen meespelen in de samenwerking die beide clubs hebben.