Sport

John Schurer stopt ermee; na acht jaar zwaait voorzitter Supportersvereniging FC Groningen af

Na negen jaar voorzitterschap van de Supportersvereniging FC Groningen zet John Schurer er in oktober tijdens de algemene ledenvergadering een punt achter. Schurer is in de loop der jaren het gezicht van de supporters geworden en na nooit een blad voor de mond. 'Het is en was een mooie tijd waar ik persoonlijk rijker van ben geworden. Maar mijn gevoel zegt nu dat het genoeg is geweest,' laat Schurer op de site van de vereniging weten.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen tegen VVV-Venlo op jacht naar tweede thuisoverwinning
FC Groningen tegen VVV-Venlo op jacht naar tweede thuisoverwinning

De Supportersvereniging heeft inmiddels meer dan ruim vierduizend leden. De 63-jarige Schurer doet het voorzitterschap naast zijn werk en is daar zo laat hij weten duizend tot vijftienhonderd uur per jaar mee bezig. Mede daarom is het na acht jaar tijd voor wisseling van de wacht. Schurer maakt het nieuws nu bekend, zodat de komende tijd rustig gekeken kan worden naar een nieuwe voorzitter. Een belangrijke rol, omdat de Supportersvereniging een belangrijke groep supporters vertegenwoordigd.

Schurer besluit zijn verhaal met de volgende woorden. 'Met een gezonde en stabiele Supportersvereniging FC Groningen wil ik in oktober afscheid nemen. Nogmaals mijn gevoel zegt acht jaar is genoeg geweest. Een geweldige tijd met fantastische bestuursleden en vrijwilligers. Ik wil hun specifiek bedanken voor het volledige vertrouwen al die jaren. Een diepe buiging van mij voor iedereen. Mensen waar wij als vereniging niet zonder kunnen.'