Sport

Jaarlijkse G-toernooi FC Groningen woensdag in Glimmen; het is alweer de elfde editie

Op Sportpark De Groenenberg in Glimmen wordt woensdag 1 oktober 2014 voor de elfde keer het G-Toernooi van FC Groningen gehouden. In een samenwerking tussen FC Groningen in de Maatschappij, FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college zal er door tien teams worden gestreden om de FNV-Bouw bokaal.


Leestijd: 1 minuut

De opening van het toernooi is om 14.00 uur. Aansluitend vindt de loting plaats, waarbij wordt bepaald wie het begeleidingsteam zullen vormen bij de deelnemende ploegen. De wedstrijden beginnen vanaf 14.30 uur en de finale is gepland om 16.20 uur. De deelnemende verenigingen tijdens de elfde editie van het G-Toernooi zijn: HS’88 uit Hoogezand, SJS uit Stadkanaal, Drenthina uit Emmen, Veendam 1894, De Brug, Novo, Asser Boys, ONR uit Nieuw-Roden, Kids United namens FC Groningren en Asser Lions.

Nieuw dit jaar is de Menzis Fair Play Cup. Het team dat zich tijdens het G-toernooi het beste aan de regels houdt en zich het meest sportief gedraagt, wordt door maatschappelijk partner Menzis aan het einde van de dag in het zonnetje gezet. Egge Knol is voor de elfde keer op rij organisator van het G-Toernooi. Elk team zal gecoacht en begeleid worden door twee spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Tevens zullen studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen elk team ondersteunen.