Het is over en uit voor Nic.; 14-8 voorsprong uit handen gegeven

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de korfballers van Nic./Alfa-college in de beslissende derde kruisfinale tegen Avanti uit Pijnacker om in de race te blijven voor promotie naar de Korfbal League. De thuisploeg stond op slag van rust met 14-8 voor, maar gaf het na de pauze volledig uit handen. Nic. verloor uiteindelijk met 22-20. Tien dagen geleden in de eerste wedstrijd gebeurde nagenoeg hetzelfde. Ook toen gaven de Groningers een voorsprong uit handen door een beroerde slechte tweede helft te spelen. Het zaalseizoen is nu voorbij voor Nic.

Leestijd: 2 minuten

Kees Vlietstra moet Nic. uit het moeras trekken; na degradatie naar Overgangsklasse

De teleurstelling was groot. Logisch ook, omdat het er voor de pauze op leek dat de ploeg van vertrekkend trainer Henk Jan Mulder de gasten bijna op de rug had liggen. Het frustrerende was dat de groenwitten het aan zichzelf te danken hadden dat het mis ging. In de tweede helft werd slechts zes keer gescoord en dat is veel te weinig om met recht aanspraak te kunnen blijven maken op mogelijke promotie naar de Korfbal League. Onder leiding van de soepel schietende Shay Conray, hij maakte vijf van de eerste elf treffers, kreeg Nic. vrij eenvoudig het overwicht in de wedstrijd. Een benutte strafworp van aanvoerder Niels Tamminga betekende 14-8.

Het inbrengen van Sijmen van den Bergh bij Avanti luidde de ondergang in. Hij kreeg het goede gevoel en scoorde veelvuldig. Het duurde na rust bijna tien minuten voordat Nic. weer een score wist te produceren. Tim Flokstra noteerde 15-13, maar deze opluchting gaf onvoldoende nieuwe energie om de gasten op afstand te houden. Met nog vijf minuten te gaan maakte Conroy zijn zesde treffer. Dat betekende 20-19. Vervolgens miste Van den Bergh een strafworp en zag aanvoerder Thomas Reijgersberg een bal tergend langzaam de korf uitdraaien. Allemaal plusjes voor de thuisploeg, maar het bleek waardeloos.

Het werd 20-20 en Van den Bergh zette met nog eens twee treffers zijn handtekening onder deze inktzwarte avond voor Nic. Het is nu maar afwachten hoe het verder gaat. De kans dat deze selectie bij elkaar blijft lijkt niet heel groot. Niels Tamminga heeft plannen voor een wereldreis, Tim Flokstra staat in de belangstelling van andere clubs, er is nog geen nieuwe trainer en bestuurlijk is het momenteel zwak bezet. Er is geen voorzitter, waardoor de uitschakeling wel eens veel meer kan betekenen dan alleen het missen van de kans op promotie naar het hoogste niveau.