Sport

Halve bekerfinale FC Groningen - Excelsior snel uitverkocht; op dag van lancering Supporterscollectief

FC Groningen speelt de halve bekerfinale tegen Excelsior op woensdag 8 april in een uitverkochte Euroborg. De kaartjes die dinsdag in de voorverkoop kwamen waren aan het eind van de dag aan de man gebracht. De club meldde dat het nog nooit eerder gebeurd is in de historie dat Groningen op één dag meer dan 8.000 kaarten verkocht. De rest van de kaarten is of via seizoenkaarthouders of sponsoren plus een deel voor Excelsior al verzegd.


Leestijd: 1 minuut

Door een storing in het systeem kwam de verkoop moeizaam op gang en ontstonden zelfs rijen bij de diverse Primera winkels in de regio en bij Euroborg zelf. Toen dat opgelost was liep het als een trein. Binnen een tijdsbestek van 9 uur kon algemeen directeur Hans Nijland twitteren dat de wedstrijd uitverkocht was. Het gebeurde op de dag dat ook het zogenaamde Supporterscollectief van start ging. Het Supporterscollectief is een onafhankelijke Stichting en wordt gevormd door een bestuur bestaande uit supporters vanuit verschillende de Supportersvereniging FC Groningen, De Groningen Fanatics, De Rolly-Side en de Z-side. Door alle krachten te bundelen kan met sterker naar voren komen op het terrein van supporterszaken.

Één van de eerste concrete dingen is het Gouden Aandeel. Hierin zijn de kernwaardes van de club vastgelegd. In goede samenwerking met FC Groningen is dit gebeurd. Het gaat hierbij om zaken als clubnaam, logo, clubkleuren, de plaats waar gespeeld wordt en hoe het shirt eruit ziet. Dit alles is mede ingegeven door verkeerde voorbeelden elders, waar een aantal clubs door rijke invloedrijke mensen vanuit Rusland of China de cultuur van de club geweld aangezien zag worden. Er is een website gelanceerd www.supporterscollectief.nl waar meer te lezen is over dit nieuwe initiatief.