Sport

Groningen moet tegen PSV spelen 'alsof het zijn laatste wedstrijd is'

De spelers van FC Groningen zullen na hun beroerde seizoensstart van drie verliespartijen moeten spelen alsof het de laatste wedstrijd van hun carrière is. Dat zegt trainer Ernest Faber. Alleen dan kan er volgens de coach gewonnen worden van landskampioen PSV.


Leestijd: 2 minuten

Groningen moet tegen PSV spelen 'alsof het zijn laatste wedstrijd is'
Groningen moet tegen PSV spelen 'alsof het zijn laatste wedstrijd is'

Trainer Ernest Faber zegt een goede trainingsweek achter de rug te hebben en klaar te zijn voor het treffen tegen PSV. "De teleurstelling na een goede tweede helft van vorige week was groot, maar we hebben goed kunnen trainen. Een tweede helft als tegen FC Twente kan ook een startpunt zijn naar nieuw succes. We hebben goed gereageerd, vechtlust getoond en laten zien dat we kunnen scoren. Iets waarop we verder kunnen bouwen", aldus de coach.

PSV
"PSV heeft veel kwaliteiten, maar ze geven ook iedere wedstrijd kansen weg", aldus Faber over de club waar hij jarenlang als speler en trainer actief was. "Ik ken de club goed en weet dus waar de mogelijkheden voor ons liggen om in Eindhoven te winnen. Het gaat erom dat we ons zondagmiddag in een groot stadion voor veel publiek vanaf het begin goed willen presenteren. Iedereen moet spelen alsof het de laatste wedstrijd van zijn carrière is."

Opstelling
Groningen zal in Eindhoven naar alle waarschijnlijkheid starten met Danny Hoesen in de spits. Tom van Weert, die in de eerste drie competitiewedstrijden op die positie stond, wordt gepasseerd. De verwachting is dat Hoesen zal worden geflankeerd door vleugelaanvallers Ousama Idrissi en Mimoun Mahi.

Achterin kiest Faber voor het duo Samir Memisevic en Kasper Larsen. Larsen was in de eerste wedstrijden niet beschikbaar omdat hij met Denemarken op de Olympische Spelen stond.

Vorige week stond Hans Hateboer nog als centrale verdediger in het veld, maar de man uit Beerta verhuist tegen PSV weer naar zijn vertrouwde rechtsbackpositie. Dat betekent dat Jarchinio Antonia naar de bank verhuisd. Als linkerverdediger start opnieuw de Australiër Jason Davidson.

Op het middenveld kan Faber weer over Ruben Jenssen beschikken. De Noor verbleef vorige week in zijn thuisland omdat zijn vrouw moest bevallen. Hij neemt nu waarschijnlijk de plek van Jesper Drost in. De twee andere middenvelders zijn Bryan Linssen en Juninho Bacuna.