Sport

Gewenste versterking voor Donar is er; Bill Clark tekent tot einde seizoen

Geld voor het aantrekken van een directeur is er niet, maar de financiële mogelijkheden bij Donar om een extra speler aan te trekken zijn er wel. De Amerikaan Bill Clark is tot het einde van het seizoen vastgelegd en hij moet het extra zetje geven om te komen tot titelprolongatie. Er moet eerst een werkvergunning aangevraagd worden om Clark speelgerechtigd te krijgen en dat duurt altijd een paar weken.


Leestijd: 1 minuut

Het streven is om de 26-jarige Clark voor de thuiswedstrijd tegen SPM Shoeters Den Bosch op zaterdag 14 februari speelgerechtigd te hebben. De 2 meter lange speler heeft al de nodige omzwervingen achter de rug. Recent was Clark actief in de Franse B-League. In de buurt van Marseille speelde hij bij Fos Quest. Ook speelde de 100 kilo zware speler al in Saoudi-Arabië bij Al Nasr, Mykolaiv in de Oekraïne en Keravnos op Cyprus. In de Oekraïne werd de competitie vanwege de oorlog stilgelegd.

Gezien het tijdstip in het seizoen werd vanuit Donar al aangegeven dat het vinden van de gewenste speler lastig was, omdat de keuze beperkt was. De meesten staan onder contract en komen pas in de zomer weer op de markt. Mede om die reden is de technische staf zeer ingenomen dat het gelukt is. Clark staat bekend als een teamspeler en niet als iemand die voor zijn eigen statistieken speelt. Binnenkort zal blijken of dat ook daadwerkelijk het geval is.