Sport

Flames wint ook laatste duel en ‘wint’ competitie

GasTerra Flames heeft zaterdagavond ook het laatste duel in de reguliere competitie gewonnen. In Martiniplaza werd Matrixx Magixx uit Wijchen verslagen met 71-69. Het was voor de Groningse basketballers de 19e zege op rij in de eredivisie. Flames gaat als winnaar van de reguliere competitie de play-offs in en speelt aanstaande donderdag de eerste wedstrijd in de kwartfinale tegen Amsterdam.


Leestijd: 1 minuut

Flames wint ook laatste duel en ‘wint’ competitie
Flames wint ook laatste duel en ‘wint’ competitie

GasTerra Flames maakte het zich in de laatste competitiewedstrijd onnodig moeilijk. Bij rust stonden de Groningers nog 15 punten voor (38-23). Het was tot dat moment niet indrukwekkend wat beide teams lieten zien. In het spel van zowel Groningen als Wijchen zaten veel slordigheden en dat werd – zeker bij de Groningers – na rust niet veel beter.

Na rust lieten de basketballers van de Flames Wijchen terugkomen. Op 38 seconden van het einde stond het zelfs gelijk: 69-69. Spelverdeler Cashmere Wright maakte vlak voor tijd de winnende punten. Matrixx Magixx wist daarna het netje niet meer te vinden.

Jason Dourisseau maakte 23 punten en was daarmee aan de kant van de Flames topscorer. Patrick Richard scoorde voor Wijchen 27 punten.

Flames speelt donderdag tegen Amsterdam, dat achtste werd in de competitie, de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs. De kwartfinale wordt gespeeld in een best-of-3 serie. Dat mag voor de Groningers geen probleem zijn. Normaal gesproken speelt Flames daarna in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Leiden en Zwolle. Tot en met de eventuele finale-serie hebben de Flames het thuisvoordeel.