Sport

FC Groningen zonder Mahi naar Utrecht; zege brengt definitief handhaving

Nog drie wedstrijden en dan zit het tegenvallende seizoen van FC Groningen erop. Zondag werd met een 2-1 zege op Roda JC een belangrijke stap gezet om niet echt in degradatieproblemen te komen. De FC speelt donderdagavond in Utrecht en een zege brengt Groningen definitief in veilige haven. Mocht Roda opnieuw punten verspelen dan is handhaving ook een feit.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Ook voor trainer Ernest Faber zijn het nog drie wedstrijden en dan komt een einde aan een moeizame en tegenvallende periode voor hem als trainer. Voor Mimoun Mahi is het seizoen waarschijnlijk al voorbij. De aanvaller heeft een kuitblessure. Een kwetsuur waardoor hij afgelopen zondag in de eerste helft al naar de kant moest. Mahi was dinsdag ook niet op de training. Het is de vraag of de Marokkaan in de laatste twee wedstrijden thuis tegen Excelsior en uit tegen landskampioen PSV wel van de partij is. Het zou ook roet in het eten kunnen gooien richting zijn mogelijke selectie voor het Marokkaans elftal richting het WK in Rusland.  

De statistieken in Utrecht zijn de laatste jaren niet al te best. De laatste uitbeurt in de Eredivisie leverde op 16 september 2016 weliswaar een 5-1 zege op, maar de tien bezoeken daarvoor leverden acht nederlagen op, één keer werd het gelijk en er werd op 4 april 2009 sneaky met 1-0 gewonnen door een hele late treffer van Evgeniy Levchenko. Daar komen ook nog twee bekernederlagen bij. Het is aan FC Groningen om deze statistieken de logenstraffen en dan kan de deur van voetbaljaargang 2017/2018 heel snel dichtgedaan worden.