Sport

FC Groningen verliest laatste oefenduel; Real Sociedad met 2-0 te sterk

FC Groningen heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen woensdagavond in Haren afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen Real Sociedad. Groningen was voetballend redelijk opgewassen tegen de nummer zes van de hoogste Spaanse divisie, maar doelpunten maken zat er niet in. Komende zondag is de traditionele open dag in en om het Noordlease Stadion, waarna een week later de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Tegen de Spanjaarden gaf trainer Ernest Faber alle spelers speeltijd. Een kleine 1.600 toeschouwers zagen dat Kasper Larsen in de beginfase een grote kans liet liggen. De gasten die oefenwedstrijden tegen VVV Venlo met 3-0 en tegen Feyenoord met 1-0 verloren, traden tegen Groningen in de sterkste opstelling aan.  Ze wachten geduldig op de kansen die geboden werden. Tien minuten voor de pauze viel de openingstreffer. Spits Willian krulde de bal in de bovenhoek. 

De 0-2 viel in de slotfase. Invaller Agirretxe kopte een voorzet vanaf links binnen. Kort daarvoor had Tom van Weert een kans op de gelijkmaker laten liggen. Zijn inzet miste richting en zuiverheid. Faber was na afloop, ondanks het uitblijven van doelpunten, tevreden over het vertoonde spel. Nu afwachten welke elf de trainer tegen Heerenveen het vertrouwen geeft.