Sport

FC Groningen tegen PSV ‘op zoek naar succes en goed gevoel’

FC Groningen-coach Erwin van de Looi wil zaterdagavond tegen PSV een einde maken aan de slechte reeks van zijn elftal. Van de Looi zag zijn ploeg de afgelopen weken drie keer achter elkaar verliezen. Sinds zijn aantreden in 2013 gebeurde dat maar één keer eerder.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen tegen PSV ‘op zoek naar succes en goed gevoel’
FC Groningen tegen PSV ‘op zoek naar succes en goed gevoel’

De thuiswedstrijd tegen PSV, de nummer één van de Eredivisie, moet zorgen voor een ommekeer. “We zijn op zoek naar succes en een goed gevoel”, aldus de coach op de website van zijn club.

Over de slechte reeks zegt Van de Looi: “Het was een lastige serie als je kijkt naar de tegenstanders, maar ook als je kijkt naar ons eigen spel. We hebben niet goed genoeg gepresteerd en bovendien nul punten behaald. Dat vraagt om beterschap en we kunnen wel een succesje gebruiken.”

Ander middenveld
Om dat te bewerkstelligen heeft de trainer aan de tactiek en zijn opstelling gesleuteld. “We hebben gekeken waar het probleem lag in de afgelopen duels en op welke manier we dat zouden kunnen verbeteren. Wij denken dat te kunnen doen met meer bezetting op het middenveld.”

Dat betekent niet dat Van de Looi van zijn vertrouwde 4-3-3-systeem afstapt. “We zijn al een hele tijd met onze speelwijze bezig en om dan nu opeens over te stappen op bijvoorbeeld een systeem met twee spitsen is een te grote overgang. Wel hebben we gekozen voor andere type spelers op bepaalde posities.”

Michael de Leeuw
Kind van de rekening is vooral Michael de Leeuw. De clubtopscorer ontbreekt zaterdagavond in de basis en heeft zowel tegen de pers als tegen Van de Looi aangegeven daar behoorlijk van te balen. “Daar heb ik ook totaal geen problemen mee”, aldus de coach. “We hebben het ook niet over een kleine jongen. De Leeuw heeft zijn waarde voor FC Groningen al vaak genoeg bewezen en doet dat nog steeds. Als trainer moet je echter keuzes maken en dat doen we met een open agenda en met eerlijke overwegingen.”

Waarschijnlijk wordt De Leeuw op het middenveld vervangen door Juninho Bacuna. Voorin is Danny Hoessen zijn basisplaats van vorige week weer kwijt omdat Alexander Sørloth weer volledig fit is. Ook Mimoun Mahi zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie. Hij zal zaterdagavond waarschijnlijk op de bank beginnen.

Verwachte opstelling FC Groningen:

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet

Middenveld: Juninho Bacuna, Simon Tibbling en Hedwiges Maduro

Aanval: Oussama Idrissi, Alexander Sørloth en Bryan Linssen