Sport

Nieuwe clubkleuren voor FC Groningen op vreemde bodem: groen/zwart

Regeren is vooruit zien en daarom heeft FC Groningen nu reeds de ontwerpwedstrijd voor de shirts van het seizoen 2015/2016 gehouden. Tot en met zondagavond kon gestemd worden op Facebook, waarna de balans opgemaakt kon worden. Het winnende ontwerp voor het nieuwe thuis-shirt komt op naam van Rick van Houten. ‘Sceafa’, zoals hij zichzelf wenst te noemen, ontwierp het nieuwe zwarte uit-tenue met dunne groene horizontale lijnen.


Leestijd: 1 minuut

Er kon gestemd worden op drie modellen voor zowel thuis als uit. Bijna 5.000 mensen brachten hun stem uit. Voor de ontwerpen van de thuisshirts waren de verschillen niet zo groot, omdat het uitgangspunt altijd is wit met de verticale groene banen. Het ging om de accenten. Voor de uitshirts gold een ander regime en waren de mogelijkheden beduidend groter. Het winnende thuis-shirt heeft een ronde groene hals, met doorlopende groene banen tot op de schouder.  Aan de binnenzijde van de kraag staat de tekst ‘Trots van het Noorden’ en er wordt een handgeschreven tekst van een FC Groningen-icoon worden toegevoegd. Net als nu het geval is, heeft ook het nieuwe thuis-shirt volgend seizoen het stadswapen op de rechterborst. Het winnende ontwerp is gemaakt door Rick van Houten uit Groningen. Hij ontwierp ook de huidige buitenkant van de spelersbus.

Het winnende ontwerp van het uitshirt werd ingediend door ‘Sceafa’, zoals de ontwerper zichzelf wenst te noemen. Het wordt een zwart tenue en het shirt heeft een witte opstaande kraag, met acht witte Masita-lijnen op de schouder. Over de body van het shirt bevinden zich horizontale groene dunne lijnen. Dit lijnenspel komt ook weer terug op de onderzijde van beide mouwen. Verder zijn de sponsoruitingen en de details in het wit uitgevoerd. Op de rechterborst is het stadswapen geplaatst en onder aan de hals de provincievlag van Groningen. De uiteindelijke uitvoering van de nieuwe wedstrijdshirts kan iets afwijken, rekening houdend met het productieproces en/of het draagcomfort.