Sport

FC Groningen sluit met dubbel gevoel af: komst Rusnák definitief en slechts 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter FC Dordrecht

Nog geen 24 uur na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Dordrecht had FC Groningen toch nog iets positiefs om het jaar mee af te sluiten. De komst van Albert Rusnák per 1 januari 2015 is definitief. Vlak voor het vertrek naar zijn vaderland Slowakije ondertekende de 20-jarige middenvelder op Schiphol een 3,5 jarig contract. Daarmee kwam aan alle speculaties een einde. Er was al een mondelinge overeenkomst, waarna vervolgens sc Heerenveen melding maakte ook verregaande interesse in de revelatie van de eerste seizoenshelft te hebben.


Leestijd: 2 minuten

De 20-jarige speler is één van de revelaties van de eerste seizoenshelft geweest bij Cambuur. De Leeuwarders hadden een overeenkomst met Manchester City tot 1 januari 2015, waar de FC uiteindelijk gretig op in gesprongen is. Algemeen directeur en manager technische zaken Peter Jeltema waren bij de contractondertekening aanwezig. Rusnák meldt zich op 2 januari in Euroborg om op 3 januari mee te gaan op trainingskamp naar het Spaanse Oliva ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Rusnák is na Simon Tibbling de tweede aanwinst en de leiding van FC Groningen heeft aangegeven dat het daarmee uitgewinkeld is op de transfermarkt tenzij iemand van de huidige selectie vertrekt. Op dit moment zijn er geen signalen dat dit op korte termijn het geval is.

In Dordrecht slaagde de ploeg van trainer Erwin van de Looi er niet in om sportief gezien positief af te sluiten. De FC kwam niet verder dan een schamel 1-1 gelijkspel en kon geen moment echt overtuigen. Er was wel meer balbezit, maar dat mondde niet uit in scorende dadendrang. Het was niet voor niets dat Michael de Leeuw er weer aan te pas moest komen om de score te openen. Vlak voor rust kwam een afgemeten voorzet van Jarchinio Antonia laag voor bij de tweede paal, waar de topscorer attent was om zijn negende competitietreffer van het seizoen binnen te koppen. Daarbij bleef het lange tijd. Tot een minuut of acht voor tijd toen de defensie de bal niet weg kreeg en Robin Gosens niet aarzelde en een afgeslagen bal tegen de touwen joeg.

Eric Botteghin zag nog een bal van de lijn gehaald worden, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee sloot FC Groningen de eerste helft van de competitie af op de achtste plaatst met 24 punten uit 17 wedstrijden. Evenveel als vorig seizoen. De competitie wordt hervat op vrijdag 16 januari met een uitwedstrijd tegen Ajax.