Sport

FC Groningen sluit af met dubbele cijfers; 17-0 zege bij vijfdeklasser THOS

FC Groningen heeft het seizoen woensdagavond voetballend afgesloten met een 17-0 oefenzege in Beerta. daar werd geoefend tegen zondagvijfdeklasser THOS, de club waar Hans Hateboer ooit begon. THOS staat voor tot heil onzer spieren. De amateurs deden hun best, maar zagen in de slotfase zelfs doelman Sergio Padt als spits de 17-0 maken. Voor FC Groningen is het seizoen nu definitief voorbij.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen sluit af met dubbele cijfers; 17-0 zege bij vijfdeklasser THOS
FC Groningen sluit af met dubbele cijfers; 17-0 zege bij vijfdeklasser THOS

Behalve Alexander Sørloth waren alle selectiespelers aanwezig. De spits is geselecteerd voor Noorwegen en is reeds naar zijn thuisland vertrokken. Michael de Leeuw en Rasmus Lindgren waren wel aanwezig, maar speelden niet mee op het hoofdveld van het Abel van der Laan Sportpark. Na een kwartier opende Dino Islamovic de score. Daarna ging het snel. Halverwege stond het voor 1.300 toeschouwers al 9-0 voor de ploeg waar Erwin van de Looi en Dick Lukkien voor de laatste keer op de bank zaten. Bryan Linssen en Mimoun Mahi waren topscorer met drie treffers. Hedwiges Maduro en Islamovic noteerden twee doelpunten. De overige goals kwamen op naam van Albert Rusnák, Juninho Bacuna, Danny Hoesen, Sergio Padt, Lorenzo Burnet, Jesper Drost en Hans Hateboer. De Beerster scoorde vanaf de strafschopstip.

De selectie heeft nu ruim een maand vakantie. Op zondag 26 juni staat de eerste training van het nieuwe seizoen weer op het programma. De nieuwe trainer Ernest Faber neemt zijn spelers dan op sportpark De Koepel in Haren onder handen. De eerste oefenwedstrijd is vrijdag 1 juli in Zandeweer tegen de regioselectie RWE Eemsmond. De inmiddels traditionele opening van het seizoen.