Sport

FC Groningen sleutelt nog altijd aan de selectie; grootste talent van Jupiler League Mimoen Mahi aangetrokken

Mimoun Mahi zo heet de nieuwste aanwinst van FC Groningen. De 20-jarige aanvaller komt over van Sparta Rotterdam en wordt gezien als één van de grootste talenten in de Jupiler League. Het is een speler die FC Groningen 'op de groei' gehaald heeft. Hij krijgt de tijd om zich te ontwikkelen, maar de algemene verwachting is dat Mahi er snel zal staan. Groningen dacht Género Zeefuik onder te brengen in Tilburg bij Willem II, maar bij een eerste medische controle zijn problemen aan het licht gekomen.


Leestijd: 1 minuut

Er zijn naweeën van een liesblessure geconstateerd volgens het Brabants Dagblad. Een tweede controle in het ziekenhuis moet hierover definitief uitsluitsel geven. Als alles toch in orde blijkt dan wordt Zeefuik dit seizoen verhuurd aan de promovendus. En zo is er met nog een kleine tien dagen te gaan tot dat het windowtransfer sluit volop beweging bij de groenwitten om de selectie te completeren. Hoe lang Mahi gaat tekenen in Groningen is nog niet bekend, omdat hij persoonlijk nog niet tot een akkoord gekomen is met de FC. De linksbenige speler had nog een doorlopend contract op het Kasteel, waardoor FC Groningen een vergoeding moet betalen. De hoogte hiervan zal vermoedelijk niet bekend gemaakt worden.

Mahi heeft een zware knieblessure achter de rug. In september 2013 raakte zijn meniscus zwaar beschadigd, waarna hij zes maanden buitenspel stond. In totaal speelde de in Den Haag geboren speler de afgelopen twee seizoenen dertig wedstrijden voor Sparta en in de eerste twee duels van dit seizoen was Mahi ook van de partij. Vorig seizoen scoorde de aanwinst in 15 wedstrijden 6 keer. Als de 1.81 meter lange speler de medische keuring goed doorstaat kon het wel eens heel boeiend worden om de ontwikkeling van deze jongen, Ajax had ook belangstelling, te volgen.