FC Groningen pakt punt tegen FC Utrecht; 2-2 vierde remise op rij in Euroborg

Een punt hield FC Groningen over aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het werd 2-2 in Euroborg, waarbij de thuisploeg twee keer een voorsprong snel uit handen gaf. In de eerste helft schoot Tjaronn Chery na ruim een half uur een vrije trap raak. Amper een minuut later was het alweer gelijk via Edouard Duplan. Aan het begin van de tweede helft kopte Michael de Leeuw de 2-1 binnen, waarna ruim vijf minuten later Yassin Ayoub de 2-2 binnen schoot. FC Groningen blijft negende in de Eredivisie met 25 punten uit 19 wedstrijden.

Leestijd: 2 minuten

Het was alweer het vierde gelijkspel op rij in een thuiswedstrijd voor de FC. Eerder werd het tegen PSV, sc Heerenveen en Vitesse 1-1. Uitslagen waar de ploeg van trainer Erwin van de Looi op de ranglijst niet zoveel mee opschiet. In de competitie is Groningen inmiddels twaalf thuiswedstrijden ongeslagen met zeven zeges en vijf gelijke spelen. De laatste thuisnederlaag dateert van 9 maart 2014 toen Feyenoord met 2-0 te sterk was. Een remise tegen Utrecht was overeenkomstig het spelbeeld, waarbij de gasten misschien nog wel de betere kansen kregen. Zeker in de slotfase toen Utrecht drie kansen achter elkaar kreeg. Ayoub raakte de lat en keerde Johan Kappelhof een bal in de doelmond, terwijl Sergio Padt al gepasseerd was. De Utrecht-spelers claimen een strafschop, maar scheidsrechter Van der Graaf tippelde daar terecht niet in. Daarna kreeg invaller Mimoun Mahi een mogelijkheid toen hij uit de draai ineens op doel schoot vanaf de rang van het strafschopgebied, maar doelman Robbin Ruiter was attent.

Wat verder opviel was dat De Leeuw voor de zevende keer dit seizoen met het hoofd scoorde. Hij knikte een prima voorzet van Hans Hateboer fraai in de korte hoek; 2-1. Dat was in de 51e minuut en niets leek op dat moment een gunstig resultaat in de weg te staan voor de groenwitten. Ware het niet dat FC Utrecht absoluut niet in de schulp kroop en veelvuldig het doel van Padt opzocht. In de 56e minuut kreeg Groningen de bal niet weg en de afgeslagen bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Ayoub en voor hem was het geen probleem om raak te schieten; 2-2. Dit alles werd gadegeslagen door ruim 19.500 toeschouwers. Ook de aanwinsten Albert Rusnak en Simon Tibbling zijn blijkbaar nog niet aansprekend genoeg om de in de afgelopen periode verspeelde fans terug te krijgen.

In de tweede helft speelden beide ploegen vol voor de winst en hadden de thuisblijvers het gelijk niet aan hun zijde. Er was eindelijk weer eens iets te genieten in Euroborg en dat is dit seizoen nog niet al te vaak het geval geweest. Het gelijke spel moeten de spelers eigenlijk snel vergeten, want de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt komende woensdag gespeeld. In de kwartfinale van de KNVB-beker is Vitesse de tegenstander in Euroborg. In december vorig jaar werd het in de competitie 1-1 tussen beide ploegen. De winnaar gaat door naar de halve finale in de wetenschap dat Ajax, PSV en Feyenoord al uitgeschakeld zijn. Het duel begint woensdagavond om 20.45 uur.