FC Groningen werkt 3-1 achterstand weg tegen PSV; meeslepende tweede helft levert 3-3 op

Het was weer eens een keer van de hel in de hemel bij FC Groningen. Een hele matige eerste helft tegen PSV werd woensdagavond gevolgd door een meeslepende tweede helft. Een 3-1 achterstand in het NoordLease Stadion werd in de extra tijd omgebogen naar een 3-3 gelijkspel. Mike te Wierik was de gevierde man in de vijfde minuut van de blessuretijd. FC Groningen blijft twaalfde in de Eredivisie met 17 punten uit 16 wedstrijden.

Voor de pauze was het een thuiswedstrijd als velen dit seizoen. De thuisploeg liet begaan en koploper PSV kon doen wat het wilde. Na ruim een kwartier was het al 0-2 via Marco van Ginkel en Bart Ramselaar. Bij het eerste doelpunt ging doelman Sergio Padt, die verder een uitstekende wedstrijd speelde, in de fout. Dat het na ruim een half uur spelen uit een spelhervatting 1-2 werd was een mirakel, maar de vrije trap van Yoëll van Nieff was er niet minder mooi om. Zes minuten later deden de gasten alweer een volgende zet. Django Warmerdam verzorgde de aanleiding middels een overtreding in het strafschopgebied. Van Ginkel benutte de strafschop.

Zo was het halverwege 1-3 en leek een grotere nederlaag niet ondenkbeeldig. Het liep anders. Het inbrengen van spits Lars Veldwijk was cruciaal. Hij zorgde voorin voor veel meer power dan Tom van Weert. Binnen tien minuten kreeg de thuisploeg een strafschop. Van Ginkel maakte hands en Veldwijk schoot de penalty overtuigend binnen. Vervolgens ontstond een meeslepend gevecht, waarin Groningen ontzettend veel drive en passie aan de dag legde. Het publiek, op papier ruim 20.000, zat op het puntje van de stoel en raakte uiteindelijk in extase. FC Groningen kreeg loon naar werken. Te Wierik was de gevierde man in de allerlaatste minuut door van een meter of zeven doelman Jeroen Zoet te passeren.