FC Groningen naar volgende bekerronde; Donar Europees verder

Het was een prima avond voor FC Groningen en Donar. Het kostte de FC wel de nodige moeite, maar in Utrecht werd dankzij een 4-2 zege op derde divisionist Hercules de laatste 32 bereikt. In de volgende ronde lootte Groningen een uitwedstrijd tegen Roda JC. Donar plaatste zich voor de volgende kwalificatieronde richting de Champions League. Na een 77-75 thuisnederlaag afgelopen dinsdag werd donderdag in Litouwen de return tegen Vytautas royaal gewonnen met 84-61.

FC Groningen wint eindelijk op vreemde bodem; Donar wint topper en Lycurgus blijft ongeslagen

Voor Donar gaat het zondagavond om 18.00 uur alweer verder. In MartiniPlaza is het Deense Bakken Bears de volgende opponent. De return is dinsdag in Denemarken.

Voor FC Groningen begon het in Utrecht niet goed. In de 11e minuut kwamen de groenwitten op achterstand. Belarbi omzeilde buitenspel en passeerde doelman Sergio Padt. Vlak voor de pauze werd het via Oussama Idrissi gelijk en direct na rust was het de Japanse invaller Ritsu Doan direct scoorde. Toen Juninho Bacuna in de 65e minuut uit een vrije trap de derde treffer tegen de touwen joeg kon er opgelucht adem gehaald worden, maar gemakkelijk werd het nooit. Een andere invaller Ajdin Hrustic scoorde een kwartier voor tijd 1-4. Dat was de definitieve beslissing, maar toch kon Oehlers nog een keer tegen scoren. De wedstrijd in de volgende ronde tegen Roda JC wordt op 24, 25 of 26 oktober gespeeld.

Wat op voorhand misschien niet verwacht werd, gebeurde vrij eenvoudig. Donar won de Europese return vrij eenvoudig. Dankzij een sterke eerste helft tegen Vytautas gingen de lange blonde reuzen knock-out. Het stond na twee kwarten maar liefst 51-24, dankzij zeer overtuigend spel. De ploeg van coach Erik Braal verdedigde sterk, waarmee de basis voor de royale zege gelegd werd. Na de eerste tien minuten stond het al 26-14 in het voordeel van de Groningers. Direct na de pauze maakt de thuisploeg een 14-0 run, waardoor het nog even mis dreigde te gaan. De reeks werd op tijd onderbroken en na drie kwarten stond het 69-46. Dat was ruim voldoende om de volgende ronde te halen. Brandyn Curry was topscorer met 20 punten.