Sport

FC Groningen moet het nu wel gaan doen; al tien wedstrijden zonder zege

FC Groningen kijkt nog altijd naar de strohalm om het seizoen te redden. De ploeg van trainer Ernest Faber moet dan negende worden om een plekje te veroveren in de play-offs. Enigszins paradoxaal, omdat de FC al tien wedstrijden op rij niet meer gewonnen heeft, dat er nog altijd naar boven gekeken wordt. Groningen speelde zaterdag in Alkmaar met 0-0 gelijk tegen AZ.  Op zich een prima resultaat, omdat daar weinig teams met meer dan één punt vandaan komen. De komende week is cruciaal om nog negende te kunnen worden.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen tegen VVV-Venlo op jacht naar tweede thuisoverwinning
FC Groningen tegen VVV-Venlo op jacht naar tweede thuisoverwinning

Het leek medio januari allemaal zo hoopvol toen FC Groningen met een 4-1 zege in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo uit de slof schoot. Daarmee lijkt ook alle kruit verschoten. In de tien wedstrijden erna werd zeven keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. De groenwitten zijn inmiddels weggezakt naar de twaalfde plaats met 30 punten uit 28 wedstrijden. Er staan nog zes competitierondes op het programma. In het eigen Noordlease Stadion treft het NEC, PEC Zwolle en PSV nog. Op vreemde bodem stuit het nog op ADO Den Haag, Go Ahead Eagles en FC Twente. Om nog negende te worden moet er een achterstand van vier punten overbrugt worden richting nummer negen Heracles.

Komende woensdagavond komt nummer veertien NEC naar Groningen en zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen nummer zestien ADO Den Haag op het programma. De opdracht is twee keer winnen. Niet alleen om nog verder naar boven te kunnen kijken, maar ook om definitief de onderste vijf plaatsen van zich af te schudden. Het verschil met nummer vijftien Excelsior is nu maar vijf punten. De laatste overwinning in het Noordlease Stadion dateert van vrijdagavond 9 december toen Roda JC met 2-0 verslagen werd. Dat is bijna vier maanden geleden. Tegen AZ bleek eens te meer dat FC Groningen aanvallend tekort komt. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om ruim te winnen, maar slaagde daar niet in.

Als de dubbele zege komende week uitblijft dan kan er zo goed als zeker een kruis over het seizoen. Aan de Trots van het Noorden om het tegendeel te bewijzen.