Sport

FC Groningen met twee spitsen tegen Excelsior

Trainer Erwin van de Looi gooit het roer bij FC Groningen om. De club speelt zondag in het thuisduel tegen Excelsior met twee spitsen. Dat meldt FC Groningen op de eigen website.


Leestijd: 1 minuut

De technische staf oefende afgelopen week al met het nieuwe systeem tijdens een oefenwedstrijd in het Duitse Erfurt. Na het forse verlies, twee weken geleden tegen Feyenoord, is besloten om het systeem om te gooien.

FC Groningen hoopt zondag meer kansen te creëren dan in de afgelopen wedstrijden. “Het spel was de laatste weken niet overtuigend”, zegt aanvaller Michael de Leeuw, die vermoedelijk naast Danny Hoesen in de spits zal beginnen. “We willen graag meer kansen creëren. Dat is ons de laatste weken niet goed gelukt en dat hopen we zondag op deze manier wel voor elkaar te krijgen.”

Centrale verdediger Johan Kappelhof is geschorst. Naast hem kunnen ook Lorenzo Burnet, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Género Zeefuik, Martijn van der Laan en Henk Bos niet in actie komen. Aanwinst Mimoun Mahi begint waarschijnlijk op de bank.