FC Groningen laat het weer afweten; 2-0 verlies bij Excelsior

De afgelopen weken kreeg FC Groningen weer een beetje kleur op de wangen. Na acht punten uit de laatste vijf wedstrijden ontstond er weer een beetje vertrouwen bij selectie en supporters. Na het 2-0 verlies bij Excelsior is groenwit eerst weer terug bij af. Vooral in de tweede helft bakte de ploeg van trainer Ernest Faber er weer heel weinig van. FC Groningen is gezakt naar de dertiende plaats in de Eredivisie met 17 punten uit 17 wedstrijden.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Het ging al in de zevende minuut verkeerd. Na een vrije trap stonden diverse spelers ongedekt en het was linkervleugelverdediger Milan Massop die effectief binnenkopte. Een enorme domper voor FC Groningen, zeker met de meeslepende tweede helft van afgelopen woensdag tegen PSV in het achterhoofd. Kansen kwamen er zeker wel en bij de afronding ontbrak het aan geluk. Lars Veldwijk was er twee keer dichtbij, maar de spits trof in de 22e en 27e minuut de paal. Dat hielp derhalve niet echt mee om terug te komen in de wedstrijd. Daarnaast waren er nog meer mogelijkheden op de gelijkmaker. Een treffer bleef echter uit.

Na de rust was het beduidend minder wat de gasten op het veld legden. Het feit dat doelman Nico Zwarthoed niet één keer redding hoefde te brengen was veelzeggend. Het was pijnlijk om te zien dat van de bemoedigende wedstrijden van de afgelopen weken niets overbleef. Beide ploegen stonden vooraf gelijk op de ranglijst. Daarom is de nederlaag extra pijnlijk, omdat de Rotterdammers nu aansluiting hebben richting de achtste plaats, waar sc Heerenveen staat met 23 punten. FC Groningen moet nu eerst weer een gat van zes punten zien te overbruggen, waardoor het eerst weer achter de feiten aanloopt.

Komende zondag sluit de FC de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst Sparta Rotterdam.