FC Groningen laat het afweten in Amsterdam; 3-1 nederlaag bij Ajax

Het gemor van FC Groningen-fans op social media is alweer begonnen, terwijl de competitie nog maar twee wedstrijden onderweg is. Aanleiding was de 3-1 nederlaag zondagmiddag in de Arena in Amsterdam tegen Ajax. De spelers van de FC beten veel te weinig van zich af en lieten zich simpelweg naar een kansloze nederlaag spelen. Na vorig seizoen dreigt een nieuwe mislukte competitiestart. Komende zondag komt het al zeer goed draaiende FC Utrecht naar het Noordlease Stadion.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Met name het gebrek aan inzet en strijdlust kan de ploeg van trainer Ernest Faber verweten worden. In de wetenschap dat Ajax met zichzelf worstelde en dit seizoen nog geen wedstrijd die ertoe deed gewonnen had, zou een groenwitte vechtmachine verwacht mogen worden, maar niets was minder waar. Het was slapjes en daardoor gingen er ook veel te veel dingen fout. Simpele balaannames mislukten, waardoor vaak sprake was van snel balverlies.  De gasten konden niet op meer aanspraak maken dan een nederlaag. Zeven minuten voor de pauze ging het voor het eerst mis. Klaas-Jan Huntelaar knikte een voorzet van Hakim Ziyech tegen de touwen.

Direct na rust viel de beslissing. In de 48e minuut toonde Ziyech zijn kwaliteiten door vanaf links de bal in de verre hoek te schieten.  De spanning leek in de 73e minuut terug te komen toen Oussama Idrissi op fraaie wijze binnen knalde, maar dat was schijn. Zes minuten later tekende Lasse Schöne voor de definitieve beslissing. Met één punt uit twee duels wordt de thuiswedstrijd tegen Utrecht komende zondag al redelijk bepalend welke kant het op gaat. Een zege brengt rust, maar bij een nederlaag is het direct alle hens aan dek en verzeild FC Groningen in de onderste regionen van de Eredivisie. De wedstrijd begint zondagmiddag om 16.45 uur in het Noordlease Stadion.