Sport

FC Groningen krijgt koploper op bezoek; PSV vanaf 18.30 uur de tegenstander

FC Groningen speelt tot de winterstop nog drie wedstrijden. Om de tussendoelstelling van 21 punten te halen, moeten in die drie duels nog vijf punten gehaald worden. Te beginnen woensdagavond tegen de koploper. Vanaf 18.30 uur is PSV te gast in het NoordLease Stadion. De FC haalde uit de laatste vier wedstrijden zeven punten en kijkt stiekem alweer richting het linkerrijtje.


Leestijd: 1 minuut

PSV zal gebrand zijn op eigen revanche na de uitglijder in Amsterdam tegen Ajax van afgelopen zondag. De laatste thuiszege tegen de Eindhovenaren dateert van 20 oktober 2013. Toen Filip Kostic de enige treffer maakte. Van de veertig in Groningen gespeelde ontmoetingen won FC Groningen er elf. Het werd tien keer gelijk en negentien keer was PSV de sterkste. PSV heeft 39 punten. Het won dertien keer en verloor twee keer tot nu toe. Op 10 september was sc Heerenveen in Friesland met 2-0 te sterk en afgelopen zondag stond tegen Ajax een 3-0 nederlaag op het scorebord. De ploeg van trainer Philip Cocu slaagt er dit seizoen veelvuldig in om te scoren op de juiste momenten.

Bij FC Groningen kiest trainer Ernest Faber ervoor om dezelfde ploeg het veld als afgelopen zondag het veld in te sturen. Dit betekent dat clubtopscorer Mimoun Mahi, die weer helemaal fit is, op de bank plaatsneemt. Faber geeft de voorkeur aan Jesper Drost die eindelijk beter begint te spelen. Hij noteerde de afgelopen twee wedstrijden vier assists. Een aantal spelers kan Faber sowieso niet over beschikken. Kasper Larsen revalideert in Italië van een enkelblessure, Ruben Jenssen is ziek en Ajdin Hrustic is herstellende van een liesblessure. Bij PSV staat Veendammer Jeroen Zoet nog altijd onder de lat.

Na de wedstrijd tegen PSV gaat FC Groningen voor de winterstop komende zondag nog op bezoek bij Excelsior en een week later komt Sparta Rotterdam naar Groningen.