Sport

FC Groningen koopt Doan; Japanner speelt komende drie jaar in Groningen

Ritsu Doan speelt de komende drie jaar bij FC Groningen. De FC huurde de Japanner het afgelopen seizoen van Gamba Osaka en had een optie tot koop bedongen. De 19-jarige speler maakte in de competitie acht doelpunten en liet regelmatig zien van meerwaarde te zijn. Om die reden heeft de leiding van FC Groningen besloten om tot aankoop over te gaan. Het transferbedrag is niet bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Scheidsrechter Gözübüyük: 'Ik had bij besluit moeten blijven'
Scheidsrechter Gözübüyük: 'Ik had bij besluit moeten blijven'

Met een 3-jarige verbintenis moet Doan de komende periode een belangrijke pijler van de ploeg worden. Algemeen directeur Hans Nijland maakte het nieuws bekend tijdens het jaarlijkse benefietgala voor het goede doel bij Autolease in Groningen. Hier werd ook bekend dat de verbintenissen van Tom van de Looi en Ludovit Reis opengebroken worden. De 17-jarige Reis en de 18-jarige Van de Looi braken dit seizoen door en ondertekenden beiden een verbeterd contract tot medio 2021.

Ten aanzien van Doan moest FC Groningen voor 1 mei een beslissing nemen of men tot koop over wenste te gaan. Met het vastleggen van deze drie spelers wordt verder richting gegeven aan de jonge selectie voor het komende seizoen. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel financiële ruimte er in het Noordlease Stadion is om tot transfers over te gaan. FC Groningen sluit het huidige tegenvallende seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Excelsior en gaat nog op bezoek bij landskampioen PSV.