Sport

FC Groningen komt in niemandsland terecht; na 3-1 nederlaag in Heerenveen

De competitie dreigt voor FC Groningen als een nachtkaars uit te gaan. Na 24 duels staat de FC elfde met 30 punten. Zondag werd in Heerenveen met 3-1 verloren in de derby tegen sc Heerenveen. In de laatste vier wedstrijden pakte Groningen slechts twee punten en dat brengt de club in een positie, wat een kleurloze middenmoter genoemd kan worden. De afstand tot een play-off plaats is zeven punten en het gaat naar de degradatieplekken bedraagt negen punten.


Leestijd: 1 minuut

Een niemandsland derhalve, wat de druk op de halve bekerfinale alleen maar zal doen toenemen. De focus zal meer en meer komen te liggen op woensdagavond 8 april wanneer Excelsior verslagen moet worden om de finale in De Kuip te bereiken. Het ontbeert de ploeg van trainer Erwin van de Looi aan een afmaker. Michael de Leeuw maakte tegen Heerenveen weliswaar zijn dertiende competitietreffer van het seizoen, maar vanaf de spitspositie wordt zelden gescoord. Danny Hoesen was pas één keer trefzeker en dat is veel te weinig. Mede als gevolg hiervan hoort Groningen bij de slechtste vier scorende ploegen van de Eredivisie.

Het zou nog opgevangen kunnen worden als er veel andere spelers zijn die een doelpunt kunnen maken. Het punt is echter dat naast De Leeuw feitelijk alleen Tjaronn Chery regelmatig zijn doelpunt meepikt. Ook nieuweling Albert Rusnák heeft al een aantal keren gescoord, maar dat is het dan ook wel. Voetballend heeft de FC voldoende mogelijkheden, maar het ook zakelijk afmaken is te hoog gegrepen op dit moment. Een hele puzzel voor de technische staf om daar met tien wedstrijden nog te spelen structurele verandering in aan te brengen. Voorlopig heeft de ploeg twee thuiswedstrijden voor de boeg. Eerst zondag tegen ADO Den Haag en een week later komt hekkensluiter FC Dordrecht op bezoek. Misschien brengen zes punten de reddingsboei richting plek zeven.