FC Groningen kansloos in Leeuwarden; Cambuur is met 3-0 veel te sterk

FC Groningen wou revanche nemen voor de 4-1 nederlaag vorig seizoen in Leeuwarden tegen Cambuur, maar bereikte het tegenovergestelde. De formatie van trainer Erwin van de Looi ging opnieuw kansloos onderuit in Friesland en verloor met 3-0. Halverwege stond het nog 0-0. Rasmus Lindgren werd na ruim een uur spelen van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. Groningen is gezakt naar de zesde plaats in de Eredivisie met 9 punten uit 5 wedstrijden.

Leestijd: 2 minuten

Van de Looi stelde na afloop dat zijn ploeg op alle facetten van het voetbal tekort was geschoten en daarmee was het verhaal feitelijk verteld. Het was heel slecht voegde de trainer er ook nog aantoe. Ondanks twee weken voorbereiding bleek uit niet de de groenwitten er klaar voor waren om revanche te nemen voor de smadelijke nederlaag van vorig seizoen. Helemaal in de wetenschap dat bekend is dat het kan spoken in Friesland. Voor de vijfde keer van het seizoen werden dezelfde elf spelers het veld in gestuurd, maar ze speelden slordig en oogden angstig. Toch bleven doelpunten voor rust uit. Bartholomew Ogbeche kreeg de grootste kans, maar doelman Sergio Padt bracht redding. Verdere mogelijkheden in de eerste helft waren er eigenlijk niet.

Zeven minuten voor rust ging het voor het eerst mis. Middenvelder Albert Rusnák stuurde twee Groningers het bos in en schoot raak; 1-0. Nick van der Velden maakte dat al niet meer mee. De revelatie van het vorig seizoen was in de rust vervangen door Michael de Leeuw. Kort na de openingstreffer kregen vier spelers van de FC in ruim een minuut tijd geel van scheidsrechter Björn Kuipers. Maikel Kieftenbeld, Rasmus Lindgren, Jarchinio Antonia en Tom Hiariej werden op de bon geslingerd. In de 62e minuut kreeg Lindgren zijn tweede gele prent na een overtreding op Daniël de Ridder en was het elf tegen tien. Dat maakte het voor de gasten nog lastiger.

Een kwartier voor tijd kon de handdoek geworpen worden toen Ogbeche op aangeven van Etiënne Reijnen de bal tegen de touwen joeg; 2-0. Hier ging een fout van Kieftenbeld aan vooraf. In de 80e minuut kwam de eindstand op het bord. Invaller Sander van de Streek kon een goede voorzet van Mohamed El Makrini van dichtbij simpel binnen schuiven; 3-0. Een wedstrijd om snel te vergeten en was het een raadsel waar de gebrekkige wedstrijdmentaliteit vandaan kwam. Volgende week zondag wacht opnieuw een lastige uitwedstrijd. In Nieuw Galgenwaard is FC Utrecht dan de tegenstander.