Sport

FC Groningen hervat competitie met nieuwe spits

FC Groningen begint zondagmiddag aan de tweede helft van het seizoen met een nieuwe spits. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van zondag staat de 20-jarige Noor Alexander Sørloth in de punt van de aanval.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen neemt afscheid van Alexander Sørloth; de Noor gaat naar Deense FC Midtjylland
FC Groningen neemt afscheid van Alexander Sørloth; de Noor gaat naar Deense FC Midtjylland

Sørloth kwam deze winter over van Rosenborg BK. Zowel de technische staf als zijn medespelers zijn onder de indruk van de 1,94 meter lange aanvaller. “Hij is balvast en er is veel beweging om hem heen”, aldus Hedwiges Maduro. “Bovendien is hij kopsterk en daardoor kunnen we als ploeg nog gevaarlijker worden met voorzetten van de zijkant.”

Voor de winterstop maakte Sørloth kennis met de Euroborg toen hij op de tribune zat bij de wedstrijden tegen Sporting Braga en Feyenoord. “De sfeer tegen Feyenoord was fantastisch en ik kijk er naar uit om zondag te spelen”, aldus de jonge Noor.

Hij geeft aan totaal niet zenuwachtig te zijn en geen druk te voelen. “Ik heb er juist zin in”, zo zegt hij op de website van zijn nieuwe club. “Ik zet nog niet te hoog in, ga vooral mijn best doen en dan kijken we wel.”

De inbreng van Sørloth is welkom voor FC Groningen, dat zijn topscorer Mimoun Mahi nog mist wegens blessureleed. Mahi was net hersteld van een eerdere blessure toen hij in de wedstrijd tegen Roda JC een knietje tegen zijn dijbeenspier kreeg. Die is daardoor nog steeds gevoelig.

Van de Looi kijkt omhoog
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi wil tegen FC Utrecht, dat hetzelfde aantal punten heeft maar een iets beter doelsaldo, de weg naar boven op de ranglijst inzetten. “De doelstelling is nog steeds ongewijzigd en dat is minimaal deelname aan de play-offs bewerkstelligen”, zo zegt de coach. “Maar daarnaast hebben we op het trainingskamp naar elkaar een zeer uitdagend droomdoel uitgesproken en dat is plek vier. Als topsporters wil je het hoogst mogelijke najagen en op dit moment bedraagt onze achterstand vier punten. Aan ons de taak om het vanaf zondag waar te maken”, besluit Van de Looi.

Opstelling
Een definitieve opstelling voor de wedstrijd van zondag heeft Van de Looi nog niet prijsgegeven. Alleen het starten van Sørloth in de spits staat vast.

Zo goed als vast staat ook dat Sergio Padt – zoals gebruikelijk – in de goal staat. De verwachting is dat Hedwiges Maduro en Etiënne Reijnen samen het centrale duo achterin vormen, met naast zich vleugelverdedigers Hans Hateboer en Abel Tamata.

Het middenveld wordt naar alle waarschijnlijkheid gevormd door Johan Kappelhof, Simon Tibbling en Michael de Leeuw.

Voorin krijgt Alexander Sørloth hoogstwaarschijnlijk steun van vleugelaanvallers Albert Rusnák en Bryan Linssen.