Sport

FC Groningen gaat voor plek bij laatste zestien in bekertoernooi; amateurs van Flevo Boys de volgende horde

FC Groningen speelt woensdagavond in de strijd om de KNVB-beker in Emmeloord tegen zaterdaghoofdklasser Flevo Boys. De winnaar plaatst zich bij de laatste zestien. Trainer Erwin van de Looi voert ten opzichte van de met 2-2 gelijkgespeelde uitwedstrijd tegen AZ geen wijzigingen door in zijn elftal. Dat betekent dat Rasmus Lindgren wederom op de bank begint.


Leestijd: 1 minuut

Tom Hiariej zal wederom op het middenveld spelen naast Maikel Kieftenbeld. Wegens blessures zijn Nick van der Velden, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Nick Bakker, Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet niet beschikbaar. Op de site van FC Groningen is Van de Looi helder over zijn keuze: "Hiariej was tegen AZ het meest complementair met Maikel Kieftenbeld in wat we voor ogen hadden, maar dat betekent niet dat we ontevreden zijn over Rasmus Lindgren. Wanneer iemand er een keer tussenuit valt, denkt men in Nederland vaak direct dat hij niet goed is, maar dat is niet aan de orde. Ik vind dat Lindgren helemaal geen slecht seizoen heeft en hij gaat heel professioneel om met zijn rol. De staf is altijd op zoek naar wat het beste is voor het team en voor deze twee posities is het op dit moment kiezen uit drie spelers.”

Flevo Boys staat momenteel op de vierde plaats in de Hoofdklasse C met 14 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld nog met 2-2 gelijkgespeeld tegen WHC uit Wezep. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn kan in zijn selectie onder andere beschikken over Arjen Postma, die een verleden in het betaald voetbal heeft bij Cambuur uit Leeuwarden en SC Veendam. In totaal kunnen 3.500 toeschouwers een plekje vinden op Sportpark Ervenbos. Flevo Boys kan deze wedstrijd spelen doordat in de vorige ronde DOS'37 uit Vriezenveen met 1-0 verslagen werd. De wedstrijd in Emmeloord begint om 20.00 uur.