Sport

FC Groningen doet wat belangrijk is; de eerste wedstrijd na de winterstop winnen

De eerste seizoenshelft heeft FC Groningen laten zien hoeveel last je hebt van een slecht begin. Groningen verloor de eerste drie wedstrijden en speelde feitelijk tot de winterstop achter de feiten aan. Reden te meer om na de korte pauze goed te beginnen. En dat deed de FC. De 4-1 zege in Almelo op Heracles Almelo zorgt direct voor veel positieve energie. FC Groningen staat nu negende met 23 punten uit 18 duels.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Hierdoor krijgt het vertrouwen direct een flinke boost en dat iedereen mee naar de volgende wedstrijd komende zaterdag in het Noordlease Stadion tegen Vitesse. In Almelo had het ook anders af kunnen lopen. De eerste kansen waren namelijk voor de thuisploeg. Samuel Armenteros kopte net naast en ook Bradley Kuwas was gevaarlijk na een hoekschop. Na een half uur veranderde alles. De ploeg van coach Ernest Faber toonde zich uiterst effectief en scoorde binnen tien minuten drie keer. Mimoun Mahi opende de score. Vervolgens gebeurden er allerlei leuke dingen. Kort na de openingstreffer kreeg de debutant in de basis, Desevio Payne alle ruimte om zijn debuut op te sieren met een treffer.

De rechtsback had alle ruimte en trof met een diagonaal schot doel. Alexander Sørloth was een andere speler met positieve fibes. De Noord was één van de uitblinkers en schoot overtuigend de derde treffer binnen. De tweede helft kon verder schriftelijk afgedaan worden. In de slotfase werd nog twee keer gescoord. Mahi maakte zijn tweede en Van Mieghem redde de spreekwoordelijke eer voor de thuisploeg. Voor FC Groningen is het nu zaak om deze prettige herstart zaterdag wel een vervolg te geven. Dan kun je echt spreken van een flitsend begin van 2017. Mogelijk dat een deel van het verloren publiek de weg naar het stadion ook weer terug weet te vinden.

Het aantal lege groene stoeltjes in het stadion leek gedurende de eerste seizoenshelft namelijk alleen maar toe te nemen. Het doelsaldo is na dit weekend voor het eerst ook positief; 27 doelpunten voor en 26 tegen. Kortom het zou zo maar eens een mooi half jaar kunnen worden voor FC Groningen.