FC Groningen blijft in niemandsland na 3-3 tegen Heracles; uitgaande nachtkaars dreigt

FC Groningen heeft nog veertien wedstrijden de kans om er meer van te maken dan tot nu toe. Met 22 punten staat de FC dertiende en bevindt zich in een soort niemandsland. Het verschil met het linkerrijtje bedraagt vijf punten en de marge naar een precaire plaats onderin de Eredivisie is zes punten. De twee gelijke spelen na de winterstop, 1-1 bij Willem II en 3-3 thuis tegen Heracles Almelo helpen in dat kader niet.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

In het eigen NoordLease Stadion had FC Groningen zaterdagavond een uitstekende kans om een concurrent pootje te lichten, maar het lukte niet om een 3-1 voorsprong over de streep te trekken. Heracles had vooraf een punt meer op de ranglijst en dat bleef ook zo, want het werd na de pauze nog 3-3. In een prima fase voor de pauze, waarin de thuisploeg in een kleine twintig minuten drie keer scoorde leek het de wedstrijd stevig in handen te krijgen. Tom van Weert tekende voor de openingstreffer. Na een snelle gelijkmaker van Monteiro waren het Jesper Drost in de 43e minuut en Minoun Mahi op slag van rust die de fans deden juichen.

Zo leek een roerige week een positief einde te krijgen, maar de vertrekkende coach Ernest Faber en diens assistent Marcel Groninger, die eveneens zijn biezen moet pakken, zagen een onherkenbare ploeg na de pauze. Coach Stegeman van Heracles Almelo wisselde aanvallend en dat pakte goed uit.  Met name de inbreng van Kuwas bezorgde de Groninger defensie de nodige hoofdbrekens. Kuwas bereidde na ruim een uur de 3-2 voor. Spits Vermeij kon van dichtbij doelman Sergio Padt passeren.

De gelijkmaker was het doelpunt van het weekend. Pröpper kreeg de bal twaalf minuten voor tijd aan de zijkant ter hoogte van de zestienmeterlijn. Hij besloot een voorzet te geven, maar zag de bal via de verre paal zo in het doel zeilen. Ondertussen deed FC Groningen bijna niks in de tweede helft. Niemand slaagde er in om de jonge ploeg bij het hand te nemen. Het gevolg was qua uitslag een zouteloos gelijkspel, waar de FC helemaal niks mee opschiet.  Met uitwedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord voor de boeg lijkt de kans om het niemandsland snel te verlaten niet groot.