Sport

FC Groningen begint aan nieuw bekeravontuur; Capelle de eerste horde

Met de 5-1 overwinning in Utrecht afgelopen vrijdag op FC Utrecht als prettige ruggensteun begint FC Groningen dinsdagavond aan het bekertoernooi. In de eerste ronde is Derde Divisionist Capelle uit Capelle aan de IJssel vanaf 17.00 uur de tegenstander.


Leestijd: 1 minuut

Finale Gezond Scoren 2016; FC Groningen sluit gezondheidsproject af
Finale Gezond Scoren 2016; FC Groningen sluit gezondheidsproject af

Op voorhand heeft trainer Ernest Faber geen reden tot het aanbrengen van wijzigingen, maar dat moet hij noodgedwongen wel doen op twee posities. Samir Memisevic en Bryan Linssen zijn geblesseerd en afgevallen voor het duel in de strijd om de KNVB-beker. Wie de twee vervangers zijn wou Faber nog niet bekendmaken. Capelle staat na zes wedstrijden in de middenmoot van de Derde Divisie zaterdag met acht punten. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 3-2 verloren van IJsselmeervogels.

Voor Faber is duidelijk wat op sportpark 't Slot moet gebeuren: “We moeten een ronde verder komen en hebben ons dan ook op een normale manier voorbereid. We hebben beelden bekeken en een uitgebreide analyse gemaakt van de tegenstander. Een bekende van mij heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd van Capelle tegen IJsselmeervogels bekeken. We nemen veel zelfvertrouwen mee en hebben een goede wedstrijd gespeeld in Utrecht. Het positieve moeten we meenemen, de uitvoering was goed en we hebben laten zien dat we het kunnen. Tegen Capelle hebben we daarvoor een mooie nieuwe kans.”