Sport

En weer gaat het mis voor Jur Vrieling in Rio; Zirocco Blue lijkt vertrouwen helemaal kwijt

De Olympische Spelen kunnen voor Jur Vrieling onmogelijk nog een positieve kleur krijgen. Hij loopt met zijn hengst VDL Zirocco Blue zo te worstelen in Rio dat dit alles overheersend is. Net als zondag in de kwalificatie ging het dinsdag in de eerste manche van de landenwedstrijd weer twee keer mis op de driesprong. Het geluk is dat zijn landgenoten Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders foutloos bleven.


Leestijd: 1 minuut

Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven
Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven

Waardoor het team van bondscoach Rob Ehrens nog volop in de race blijft voor goud. Als vierde in de rij kon Vrieling zonder enige druk springen, maar het hielp niet. Terwijl Zirocco bij het inspringen volgens Vrieling goed aanvoelde bleek dit slechts schijn. De driesprong stond al als vierde hindernis in het parcours opgesteld, wat geen voordeel was in het kader van vertrouwen. Kon Zirocco maar praten zei Vrieling na afloop bijna wanhopig dan kon hij zeggen wat hem dwarszat.

Op ruitersinoranje.nl is Vrieling helder: "Het is nu thuis rustig vertrouwen herstellen. Het was altijd mijn beste maatje, en dat gaat hij in de toekomst zeker weer worden. We stappen gewoon een paar niveautjes terug en van daaruit gaan we weer verder werken.” Woensdag zal blijken of Vrieling nog mee zal doen in de tweede manche. Als Dubbeldam, Van der Vleuten en Smolders wederom doen wat ze in de eerste manche gedaan hebben dan zal het niet nodig zijn. Feit is wel dat Rio voor Vrieling altijd met een zwarte kleur omrand zal zijn.