Eenvoudige bekerzege FC Groningen; Barendrecht met 4-1 verslagen

FC Groningen heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker. Zaterdagtopklasser BVV Barendrecht werd in Zuid-Holland met 4-1 verslagen. Halverwege stond de FC al met 2-0 voor. Danny Hoesen opende de score en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in dienst van FC Groningen. De loting voor de volgende ronde, er zijn nog 32 clubs over, vindt donderdagavond laat plaats.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi kwam geen moment in de problemen en had met nog grotere cijfers kunnen winnen. In de eerste helft werd geen enkele kans weggegeven. Na achttien minuten spelen was het raak. Een mooi steekpass van Tjaronn Chery kwam bij Hoesen die vervolgens geen moeite had om de score te openen; 0-1. Zes minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Een prachtige voorzet van Yoëll van Nieff kwam bij Michael de Leeuw en hij schoot binnen; 0-2. Daarna kreeg FC Groningen nog meerdere kansen om voor rust de score verder op te voeren. Zo schoot Chery de bal in de 28e minuut op de paal. Vlak voor rust raakte De Leeuw geblesseerd aan zijn hoofd na een kopduel. Hij kwam na de pauze niet terug en werd vervangen door de voor de basis gepasseerde Nick van der Velden.

Het begin van de tweede helft verliep aanvankelijk iets moeizamer dan het eerste bedrijf met name door slordig spel. In de 66e minuut viel de definitieve beslissing. Hoesen bediende Van der Velden, waarna de invaller de bal binnenwerkte; 0-3. Met nog ruim een kwartier te gaan stuurde Chery aanvaller Jarchinio Antonia de diepte in en hij schoot overtuigend binnen; 0-4. Kort daarna werd een doelpunt van Hoesen afgekeurd wegens buitenspel. In de slotminuut redde Daniël Esajas de spreekwoordelijke eer en bepaalde de eindstand op 1-4. Het is nu afwachten of er net als vorig jaar in de volgende ronde weer een amateurclub uit de koker komt. Komende zondag speelt FC Groningen in de competitie in Euroborg tegen Willem II.