Eenvoudige bekerzege FC Groningen; 4-0 zege bij Capelle

FC Groningen heeft de eerste bekerklus van het seizoen eenvoudig geklaard. In Capelle werd dinsdagavond met 4-0 gewonnen van de plaatselijke derde divisionist. Binnen een kwartier was het door treffers van Danny Hoesen en Tom van Weert al 2-0, waardoor de wedstrijd al gespeeld was. Donderdagavond weet Groningen wie de volgende tegenstander wordt. Dan wordt geloot.

Finale Gezond Scoren 2016; FC Groningen sluit gezondheidsproject af

In de tiende minuut joeg Hoesen een vrije trap tegen de touwen. Amper vijf minuten later was Van Weert op aangeven van Oussama Idrissi succesvol. Vanaf dat moment ging de ploeg van trainer Ernest Faber al een versnelling lager spelen. Het duurde tot de 65e minuut voordat het bekerduel definitief beslist werd. Hans Hateboer kopte een hoekschop van Yoëll van Nieff binnen. Elf minuten voor tijd bekroonde Alexander Sørloth zijn invalbeurt met een doelpunt. Zo bereikte Groningen zonder al te veel energie te verspelen de laatste 32 in het bekertoernooi en kan nu de focus richten op de thuiswedstrijd in de competitie van komende zaterdag. Heracles Almelo is vanaf 18.30 uur te gast in het Noordlease Stadion.