Sport

Eenvoudige bekerzege Donar op stadgenoot; studenten De Groene Uilen met 96-47 verslagen

De sfeer was fantastisch groen witte ballonnen sierden het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen op. Niets had De Groene Uilen aan het toeval overgelaten om grote broer Donar tegemoet te treden in de achtste finales van de strijd om de nationale basketbalbeker. Na een sterk begin won Donar eenvoudig met 96-4 en plaatste zich bij de laatste acht. De Groene Uilen gaat zich weer richten op het koploperschap van de Promotiedivisie.


Leestijd: 1 minuut

Voor zo'n duizend toeschouwers begon de thuisploeg onder leiding van coach Hans Nieboer sterk en kwam met 11-6 voor. Tot 14-13 konden de uilen mee, waarna de gasten snel afstand namen en net als tijdens een oefenwedstrijd in oktober er geen twijfel over lieten bestaan wie de sterkste basketbalploeg van Groningen heeft. Na de eerste tien minuten stond de formatie van coach Ivica Skelin al met 26-15 voor en deze marge breidde zich steeds meer uit. Halverwege stond het al 47-26 in het nadeel van De Groene Uilen en wat de thuisploeg ook probeerde de achterstand werd groter en groter. De vijftig punten werd net niet aangetikt. Het grootste verschil werd bereikt toen Craig Osaikhwuwuomwan met een twee punter de eindstand op 47-96 bepaalde.

Bij De Groene Uilen waren Yannick van der Ark en Mark-Peter Hof topscorer met negen punten. Bij Donar tekende Dejuan Wright voor 21 punten. Mark Sanchez was goed voor 17 punten en Mark Ridderhof liet vier driepunters aantekenen.