Donar zet hekkensluiter Weert eenvoudig aan de kant; 91-55 in MartiniPlaza

Grote overwinningen zijn inmiddels gemeengoed voor Donar. Tegen nummer laatst BSW Weert haalde de thuisploeg maar weer eens uit middels een 91-55 overwinning. Op een doordeweekse donderdagavond waren maar liefst 3.100 toeschouwers naar MartiniPlaza gekomen. Halverwege stond het al 45-27. Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League 38 punten uit 20 wedstrijden. Hiermee heeft Donar zich inmiddels officieel geplaatst voor de eerste ronde van de play-offs.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

In het eerste kwart liep het nog wat stroefjes, maar daarna ging het vrij snel. Coach Erik Braal verwoordde het na afloop dat de gasbranders even aangingen. Zodanig dat de voorsprong bij rust al 18 punten bedroeg. Na de pauze ging Donar steeds beter spelen en liet de fans af en toe leuke staaltjes basketbal zien. Daar moest het qua vermaak ook van komen, gezien het feit dat in de wedstrijd geen enkele spanning zat. Het was een duel om ook de bankspelers een kans te geven, zodat de dragende spelers rust konden krijgen. Volgende week wacht de confrontatie in de halve finale van de beker tegen Apollo Amsterdam. Het is een dubbele wedstrijd. Op 23 februari te beginnen in de hoofdstad. De return is op dinsdag 28 februari in Groningen. Tegen Weert was Chase Fieler topscorer 16 punten. Jason Dourisseau en Andrew Smith maakten beiden 13 punten.