Donar wint royaal in Rotterdam; 104-78 zege

De basketballers van Donar hebben donderdagavond eenvoudig gewonnen in Rotterdam van Challengers Rotterdam. De gasten wonnen met 104-78 en kwamen geen moment in de problemen. Halverwege stond Donar al met 64-38 voor. De ploeg van coach Ivica Skelin is gestegen naar de tweede plaats met 26 punten uit 17 wedstrijden.

De Rotterdammers kwamen nog wel met 2-0 voor, maar na de 2-3 van Lance Jeter liep de voorsprong in Gronings voordeel snel op. Na het eerste kwart bedroeg de marge al twaalf punten; 16-28. Vervolgens werd het gaspedaal nog iets verder ingetrapt en werd het verschil steeds groter. Een driepunter van Jeter bepaalde de ruststand op 64-38 in het voordeel van Donar. Daarmee was de buit al meer dan binnen. De maximale voorsprong bedroeg aan het begin van het derde kwart dertig punten; 40-70. Daarna lieten de gasten de touwtjes wat vieren en kon Rotterdam terugkomen tot een achterstand van twaalf punten.

Maarten Bouwknecht tekende voor de laatste score van het derde kwart en bepaalde de tussenstand op 66-83. Via scores van onder andere DeJuan Wright en Mark Sanchez liep het verschil weer op naar 25 punten. Een vrije worp van Craig Osaikhwuwuomwan zorgde ervoor dat de honderd punten grens geslecht werd. Bouwknecht, die weer deel uitmaakte van de starting five, bepaalde met een vrije worp de eindstand op 78-104. DeJuan Wright was topscorer met 24 punten en Mark Sanchez tekende voor 19 punten. Donar speelt zaterdagavond thuis tegen de nummer vier Landstede Zwolle.