Donar wint ook tweede finale; Landstede Basketbal in MartiniPlaza met 82-71 verslagen

Donar staat in de finale om de landstitel met 2-0 voor in de best-of-seven serie. Voor 3.500 toeschouwers won de ploeg van coach Erik Braal in MartiniPlaza met 82-71 van Landstede Basketbal uit Zwolle na een 42-24 ruststand. In het derde kwart. De gasten kwamen in het derde kwart onder leiding van Jessey Voorn terug tot een achterstand van twee punten, maar in het laatste kwart gaf Donar weer gas om finale 2 uiteindelijk naar zich toe te trekken.

Donar op drempel van vijfde titel; na 74-50 zege op 3-1 voorsprong in finale tegen Zwolle

Het ging tot 10-10 gelijk op, waarna de thuisploeg aan het einde van het eerste kwart een sprintje plaatste en mede dankzij een driepunter van Drazen Bubnic na tien minuten met 17-12 voorstond. Dat beeld zette zich voort in de tweede tien minuten. Donar denderde door en zette met een kwartscore van 25-12 de ruststand op 42-24. Daarmee was het beeld min of meer gelijk aan de eerste finale afgelopen dinsdag. Donar heerste en deed onder leiding van Lance Jeter feitelijk wat het wou. In het derde kwart dacht Voorn er anders over hij kreeg het op zijn heupen en gooide uit alle hoeken en standen raak. Ondanks dat hij zwaar verdedigd werd kon hij toch tot een aantal driepunters komen.

Met een schot van afstand bracht Voorn zijn ploeg bijna langszij, maar dat lukte net niet. Na 54-52 kende Donar weer een opleving aan het begin van de laatste tien minuten. Via Jeter, Jason Dourisseau en een eerste driepunter van Chase Fieler werd het 61-52. Zwolle bleef knokken en toonde weerbaarheid. Een eigenschap waar de ploeg dit seizoen ook om bekend staat. Driepunters van Fieler waren belangrijk in de slotfase evenals het energieke spel van Will Sullivan. Vanaf de vrije worplijn werd het uiteindelijk 82-71. Het thuisvoordeel werd daarmee echt verzilverd. Lance Jeter was de grote man met 23 punten, 10 rebounds en 8 assists. Chase Fieler tekende voor 18 punten. De derde finale wordt zondagmiddag om 14.00 uur in Zwolle gespeeld.