Sport

Donar wint Europees opnieuw; 81-78 na verlenging tegen Benfica

De basketballers van Donar hebben de ruim 3.000 toeschouwers dinsdagavond een fantastische avond bezorgd in MartiniPlaza. In de Europe Cup werd het Portugese Benfica met 81-78 verslagen na verlenging. Halverwege stond het 36-31 voor de ploeg van coach Erik Braal. Donar staat nu eerste in Poule P met 8 punten, maar BC Enisey uit Rusland en Lukoil Academic uit Bulgarije hebben met zeven punten nog een wedstrijd tegoed.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Nadat Donar drie kwarten aan de positieve kant van de score stond zat het venijn in het vierde bedrijf. Een marge van negen punten, 56-47 verdween aan het begin van het vierde kwart als sneeuw voor de zon. Drie driepunters op rij van de gasten betekende 56-56. Daarna leek Benfica door te drukken en nam een 61-56 voorsprong. Een 14-0 run voor de Portugezen werd pas doorbroken door twee vrije worpen van Lance Jeter. Met nog vier minuten te gaan trok Drago Pasalic de stand gelijk. 64-64.

Toen er nog twintig seconden op de klok stonden benutte Jeter twee vrije worpen en stond het 69-66. Drie seconden later maakte Fernandes een driepunter. Jeter kreeg in de slotseconden nog een schietkans, maar het werd een verlenging. Het maximale verschil in de extra tijd was drie punten in het voordeel van Donar. Het lag heel dichtbij elkaar. Met nog twee seconden te gaan gooide Jason Dourisseau twee vrije worpen raak. Bij 81-78 leek de buit binnen, maar de gasten probeerden het nog van ver. Deze poging trof net geen doel, waarmee opnieuw een fraaie zege bijgeschreven kon worden.

Lance Jeter was topscorer met 29 punten. Chase Fieler noteerde 17 punten en 11 rebounds.