Sport

Donar wil opnieuw historie schrijven; in beslissende finale tegen Venetië

Het kan opnieuw een historische avond worden voor Donar en basketbal minnend Groningen en omgeving. Sterker nog ook landelijk kan de ploeg van coach Erik Braal geschiedenis schrijven. Voor het eerst sinds 1979 kan zich een Nederlandse club plaatsen voor een Europese finale. Om dit te bereiken moet Donar met elf punten verschil winnen van Reyer Venezia. De heenwedstrijd eindigde vorige week in 82-72 in het voordeel van de formatie uit Italië.


Leestijd: 1 minuut

Donar wil opnieuw historie schrijven; in beslissende finale tegen Venetië
Donar wil opnieuw historie schrijven; in beslissende finale tegen Venetië

MartiniPlaza was in recordtijd uitverkocht. De 4350 fans zorgen voor een magische sfeer. De interactie met het team heeft er mede voor gezorgd dat Donar dit seizoen thuis in Europees verband nog ongeslagen is. Acht wedstrijden werden vaak zeer ruim gewonnen en vormde de basis van het huidige succes. Vorige week in Italië waren beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd, maar lukte het de Groningers niet om in de slotfase op elk moment de juiste dingen te doen. Het geluk ontbrak ook een beetje. Zo ging in de slotseconden een driepunter van Arvin Slagter er net niet in, terwijl het aan de andere kant wel lukte.

Gelukkig voor Donar hoefde dinsdag de uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch niet gespeeld te worden, waardoor de selectie zich sinds zondag helemaal kan focussen op het duel tegen de Italianen. Als Donar de finale haalt, is het Italiaanse Sidigas Scandone Avellino de tegenstander. Die ploeg schakelde woensdagavond het Deense Bakken Bears uit. In Aarhus werd het 82-72 voor de Italianen. Een week eerder werd thuis met 75-72 gewonnen. Avellino staat vierde in de Serie A, twee plekken onder Venezia. Of dit gaat lukken is ook voor de fans die geen kaartje konden krijgen op de voet te volgen. Ziggo, RTV Noord en NDC/Podium TV zenden de wedstrijd rechtstreeks uit. De tip-off is om 19.30 uur en dan is rond 21.15 uur duidelijk of aan het prachtige sprookje nog een hoofdstuk wordt toegevoegd.