Sport

Donar werkt toe naar Europese clash tegen Mons; tegen Den Helder 'slechts' met 78-56 gewonnen

Komende woensdagavond is het erop of eronder voor Donar. Dan is Belfius Mons Hainaut in MartiniPlaza de tegenstander in de tweede poulefase van de FIBA Cup. Het duel tegen de Belgen moet gewonnen worden om door te stoten naar de laatste zestien. Daarmee zou Donar geschiedenis schrijven. Het is in de historie van de basketbalclub nog nooit gebeurd. De generale tegen de Den Helder Suns verliep matig. Er werd 'slechts'  met 78-56 gewonnen.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Coach Erik Braal sprak na afloop duidelijke woorden. 'Het was de slechtste wedstrijd van het seizoen.'  Het had mogelijk te maken met vermoeidheid. De intensiteit ligt hoog, bijna wekelijks minimaal twee wedstrijden en soms meer. Donar speelde dinsdag op Cyprus, donderdag werd in Beverwijk gespeeld voor de beker en zaterdag stond Den Helder op het parket van MartiniPlaza. Halverwege stond het al 41-20 en toen was al duidelijk dat de landskampioen tegen de laagvlieger niet in de problemen zou komen.

Daarmee was van een goede wedstrijd geen sprake. Het begin was prima, maar daarna zakte het niveau gaandeweg. Het spel werd slordiger en stroever. Teddy Gibson kreeg rust met het oog op woensdag. Opvallende zaken waren de dubbele technische fout van aanvoerder Jason Dourisseau. De genaturaliseerde Nederlander is altijd de ruste zelve, maar was wegens opmerkingen aan de leiding kort achter elkaar twee keer het haasje. Drago Pasalic verliet de wedstrijd vroegtijdig met een blessure. Wat dit voor woensdag betekend is onduidelijk.

De bijna 3.100 toeschouwers zagen Brandyn Curry topschutter worden met 18 punten. Thomas Koenis noteerde 14 punten. Het beslissende Europese duel begint woensdagavond om 19.00 uur.